O noua sansa pentru copiii cu probleme de auz (Telegraf)

09 Septembrie 2013

Viaţa nu este întotdeauna aşa cum ne-o programăm noi! Oricât ne-am dori ca lucrurile să meargă într-o anumită direcţie în care totul să fie lipsit de griji, drumul vieţii ne pune faţă în faţă cu greutăţi nebănuite, ce câteodată ne depăşesc puterea de înţelegere. Aşa se întâmplă şi cu părinţii care descoperă fără preaviz că prichindeii lor nu aud. De regulă, afecţiunea se descoperă abia după doi ani, când copilul ar trebui să înceapă să vorbească. Abia atunci părinţii încep să-şi pună întrebări asupra dezvoltării micuţului lor. Unii se zbat, bat la multe uşi, întreabă şi caută răspunsuri, iar copilul lor reuşeşte să iasă din lumea fără sunete cu ajutorul unui implant cohlear, care uşurează viaţa atât a copilului, dar şi a părinţilor. Este şi cazul familiei Deacu. Părinţii s-au zbătut ca cele două fete ale lor, diagnosticate cu hipoacuzie, să aibă un viitor mai bun. Alţi părinţi, în schimb, din cauza lipsurilor financiare, nu le pot oferi copiilor decât un aparat auditiv care se schimbă periodic şi care, din păcate, nu le oferă copiilor hipoacuzici şansa la un viitor ca al oricărui copil fără probleme de sănătate.

"Sa auzim glasul mamei", eveniment dedicate copiilor hipoacuzici (Replica)

07 Septembrie 2013

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa găzduieşte în perioada 5 - 7 septembrie a.c. un eveniment organizat de Asociaţia Să auzim glasul mamei condusă de Luminiţa Deacu. La seminarul ,,Învăţarea vorbirii, experienţa de zi cu zi vor fi prezenţi referenţii Sigrid şi Dr. Uwe Martin din Bremen, Germania, şi terapeuţi cu experienţă în domeniile dobândirii comunicării verbale şi incluziunii. Evenimentul are ca grup ţintă educatorii, logopezii şi terapeuţii terapeuţii care lucrează sau doresc să lucreze cu copii hipoacuzici. Evenimentul de lansare al Asociaţiei Să auzim glasul mamei" are loc sâmbătă, 7 septembrie a.c., începând cu ora 14.30 la sediul CJRAE situat pe Bulevardul Mamaia nr. 197 din Constanţa.

Marieta STEFAN
Articol preluat de pe: http://www.replicaonline.ro/sa-auzim-glasul-mamei-eveniment-dedicate-copiilor-hipoacuzici-133490/

Departe de lumea sunetelor. Copiii hipoacuzici au nevoie de un implant cohlear pentru a le usura viata (TV Neptun)

05 Septembrie 2013

Lavi a fost diagnosticat cu hipoacuzie severă acum șase ani. Poartă aparat auditiv dar pentru că starea lui s-a agravat, acum îi trebuie un implant cohlear, un dispozitiv medical care înlocuiește funcția urechii interne afectate.

Costă însă 25.000 de euro, bani pe care familia nu îi are, iar prin programul național puțini sunt cei care reușesc să beneficieze gratuit de un implant.

Chiar dacă strâng banii pentru operație, părinții se lovesc apoi de o altă problemă: terapia de după intervenție.
Este extrem de scumpă, iar multe familii nu și-o permit. Pentru a le învăța pe mame cum să transforme fiecare minut într-o lecție de logopedie, astăzi, la Constanța au venit doi terapeuți din Germania.

În țara noastră, aproape 400 de copii se nasc în fiecare an cu hipoacuzie, iar 15% dintre ei suferă de surditate profundă. Pentru mulți șansele de recuperare sunt foarte mari.
Pentru a veni în sprijinul acestor copii, la Constanța a fost înființată Asociația "Să auzim glasul mamei", acolo unde părinții pot primi sfaturile de care au nevoie.

Madalina PAVEL
Articol preluat de pe: http://www.reporterntv.ro/stire/departe-de-lumea-sunetelor-copiii-hipoacuzici-au-nevoie-de-un-implant-cohlear-pentru-a-le-usura-viata

 

Doua surori extraordinare din Constanta (Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania)

22 Septembrie 2012

   Dragi prieteni,
   Ne permiteţi sa va povestim pe scurt despre două surori extraordinare din Constanţa?
Andreea și Simona Deacu au primit în anul 2010 câte un implant cohlear Nucleus. Dar nu prin Programul naţional de implant din România (al Ministerului Sănătății), care nu a fost de ajutor, ci prin efortul părinţilor și al donatorilor, care au făcut posibilă o mică minune.

Peste 400 de copii fara auz se nasc, anual, in tara noastra (Neptun TV)

30 Iunie 2012

Nu cunosc glasul mamei, stiu sa se exprime doar prin gesturi si traiesc într-o liniste apasatoare. Peste 400 de copii fara auz se nasc, anual, în tara noastra. Daca pentru unii dintre ei aparatele auditive reprezinta o solutie, pentru altii numai un implant cohlear îi poate ajuta sa cunoasca lumea si prin sunete.

Sunt versuri pe care Andreea le-a învatat de curând. La aproape 5 ani, fetita este dezvoltata ca orice alt copil de vârsta ei. Daca nu am zari un mic dispozitiv ascuns în par, am spune ca este perfect sanatoasa.

...