Departe de lumea sunetelor. Copiii hipoacuzici au nevoie de un implant cohlear pentru a le usura viata (TV Neptun)

05 Septembrie 2013

Lavi a fost diagnosticat cu hipoacuzie severă acum șase ani. Poartă aparat auditiv dar pentru că starea lui s-a agravat, acum îi trebuie un implant cohlear, un dispozitiv medical care înlocuiește funcția urechii interne afectate.

Costă însă 25.000 de euro, bani pe care familia nu îi are, iar prin programul național puțini sunt cei care reușesc să beneficieze gratuit de un implant.

Chiar dacă strâng banii pentru operație, părinții se lovesc apoi de o altă problemă: terapia de după intervenție.
Este extrem de scumpă, iar multe familii nu și-o permit. Pentru a le învăța pe mame cum să transforme fiecare minut într-o lecție de logopedie, astăzi, la Constanța au venit doi terapeuți din Germania.

În țara noastră, aproape 400 de copii se nasc în fiecare an cu hipoacuzie, iar 15% dintre ei suferă de surditate profundă. Pentru mulți șansele de recuperare sunt foarte mari.
Pentru a veni în sprijinul acestor copii, la Constanța a fost înființată Asociația "Să auzim glasul mamei", acolo unde părinții pot primi sfaturile de care au nevoie.

Madalina PAVEL
Articol preluat de pe: http://www.reporterntv.ro/stire/departe-de-lumea-sunetelor-copiii-hipoacuzici-au-nevoie-de-un-implant-cohlear-pentru-a-le-usura-viata