Asociatia
“Sa auzim glasul mamei”
Este o organizatie non-guvernamentala , non-profit ,ce are ca scop reprezentarea tutror persoanelor cu deficienta de auz din Romania.
Obiectivul asociatiei este imbunatatirea situatiei generale a persoanelor deficiente de auz prin mai buna lor integrala sociala si profesionala.
Membri acestei asociatii sunt :
Dr. Loghin Victor – Director
Deacu Luminita – Presedinte
Berbescu Dumitra Virginia – Vicepresedinte
Deacu Ionel Adrian - Consilier
Implantul cochlear este un dispozitiv miniatural, care perminte copiilor dar si adultilor cu hipoacuziei profunde sa receptioneze sunete. Printr-o interventie chirurgicala, se plaseaza o spira cu mai multi electrzi de contatc in interioul urechii interne (in cohlee).
Electrozii vor stimula direct nervul audutiv, prin curenti electrici slabi, ce nu prezinta pericol pentru tesuturile din jur, transmitind astfel informatia sonora codificata la exterior de catre procesorul de vorbire.
In functie de tipul hipoacuziei surditatea beneficeaza de mai multe alternative de tratament. Implantul cochlear a aparut in urma cu 30-35 ani (momentul primelor cercetari) insa doar in ultimii 18 ani a ajuns in faza la implantul analogic la cel digital.
Durata maxima de functionabilitate a unui implant cochlear este de 18-20 ani.Statisticile arata ca, dupa zece ani din 100 de implanturi raman functionabile 97 cele nefunctionale pot fi inlocuite.
Implantul cochlear capteaza sunete prin microfon, le transmite la procesorul vocal, unde sunt transformate in semnale electrice. Semnalul codificat ajunge la antenna si prin inductie electromagnetic, la implantul propiu-zis.
EXTRASE DIN STATUTUL ASOCIATIEI
DENUMIREA
Denumirea asociatiei, rezervata la Ministerul Justitiei, este Asociatia Persoanelor cu Deficiente de Auz "SA AUZIM GLASUL MAMEI"
REGIMUL JURIDIC
1. Asociatia se constituie sub forma unei persoane juridice romane de drept privat, fara scop lucrativ si apolitica, functionarea ei fiind reglementata de Ordonanta de Guvern nr.26/2000, impreuna cu celelalte prevederi ale legislatiei romane, precum si cu prevederile specificate in Actul Constitutiv si in Statulul Asociatiei.
2. Toate documentele si orice alte inscrisuri care emana de la Asociatie vor indica denumirea acesteia, sediul, numarul de inregistrare in Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor, numarul de telefon si de fax.
3. In vederea obtinerii de resurse financiare suplimentare, care vor fi utilizate exclusiv pentru realizarea scopului sau, Asociatia se poate angaja in activitati economice, daca acestea au caracter accesoriu, sau poate infinta sociatati comerciale. Dividentele obtinute din activitatile acestor societati comerciale, vor fi folosite numai pentru scopul Asociatiei.SCOPUL
Asociatia este o persoana juridica de drept privat, fara scop lucrativ, avand urmatorul scop:
- Asocierea in scopul reprezentarii intereselor tuturor persoanelor cu deficiente de auz din Romanaia.
CONSILIUL DIRECTOR
Consiliul Director este organul executiv al Asociatiei si este condus de un Presedinte, care este Asociat.
Primul Consiliu Director se compune din:
- Adunarea Generala;
- Consiliul Director;
- Cenzorul;
In vederea conducerii activitatiilor Asociatiei se desemneaza un Consiliu Director, cu atributiile stabilite.